Finn en eng med masse mjødurt.
Plukk en bøtte med blomstertopper. Det går ca 25 topper pr liter saft.
Dette er er ca 75 topper. Rens ut rusk og rask.
Dette er er ca 75 topper. Rens ut rusk og rask.
For hver liter (dvs 25 blomstertopper) har man så i 1 sitron,
1 pose sitronsyre, 1 kg sukker og 1 liter kokende vann i bøtta.
La bøtta stå tildekket i 3-5 dager og sil av gjennom et klede.
1 pose sitronsyre, 1 kg sukker og 1 liter kokende vann i bøtta.
La bøtta stå tildekket i 3-5 dager og sil av gjennom et klede.
Ha saften på rene flasker. Vil du lagre de lenge, f. eks til jul,
er det lurt å koke opp saften før man tapper den på helt rene og kokte flasker.
Blandes 1 til 4 og nytes iskald!
er det lurt å koke opp saften før man tapper den på helt rene og kokte flasker.
Blandes 1 til 4 og nytes iskald!




1 kommentar:
Bra oppskrift, ska prøv med fruktsukker neste gang
Legg inn en kommentar