torsdag 4. oktober 2012

Hjemmelaget is

Jeg brant inne med et lass egg og mange liter fløte, og da må det selvsagt lages is!

Her er en enkel oppskrift som fyller en 2-litersboks:

8 eggeplommer og 200 g sukker piskes til eggedosis
Pisk så krem av 6 dl kremfløte og bland alt sammen med mikseren og hell det i isboksen etter å ha tilsatt smak.

Har du i smakstilsetninger som er søte, så kutt ned litt på sukkeret.

Eksempler på smakstilsetninger:
  • 2-300 g hvit sjokolade - smeltes sammen med litt fløte og piskes inn
  • Frøene fra 1 vaniljestang
  • 4 ss blåbærsyltetøy. Legg de i hvert sitt hjørne av isboksen etter at du har hatt i isen og snurr litt rundt der nede med en slikkepott slik at blåbærsyltetøyet blir fordelt, men isen ikke blå.

Ingen kommentarer: